Uzmanlar uyarıyor: Nefes darlığı kalp hastalığının habercisi olabilir!

Aort Kapak Hastalığının Teşhisi ve TAVI Yöntemi

Nefes darlığı, çabuk yorulma ve çarpıntı gibi şikayetler yaşlılıkla ilişkilendirilse de aslında kalp rahatsızlıklarının belirtisi olabilir. Bu tip semptomlar yaşayan kişilerin sağlık durumlarını göz ardı etmemeleri ve aort kapak hastalıklarının teşhisinde gecikmeye yol açmamaları önemlidir. Özellikle yaşlı hastalarda, kalp rahatsızlıkları ve ek sağlık sorunları bulunan aort kapak hastalarına, ameliyat riski olmadan aort kapağının değişimini sağlayan TAVI yöntemi önemli bir seçenek olabilmektedir.

TAVI Yöntemi ve Özellikleri

TAVI, kalbin aort kapağındaki daralma ve kireçlenme sonucu kan pompalama sorunlarını gidermek için kullanılan bir yöntemdir. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi tarafından vurgulanan bu yöntemin, hastalar için ameliyata göre daha konforlu bir seçenek olduğu belirtilmektedir. TAVI işlemi, kasıktan yapılan küçük bir kesi ile aort kapağının değiştirilmesini içerir ve hastaların daha kısa sürede iyileşmelerini sağlayabilir.

Risk Düzeyi ve Uygulanabilirlik

Doç. Dr. Muhsin Kalyoncuoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, TAVI yöntemi artık yalnızca ameliyat edilemeyen hastalarda değil düşük ve orta riskli hastalarda da uygulanabilmektedir. Özellikle 75 yaş üzeri hastalar ve çeşitli sağlık sorunları bulunan hastalar için tercih edilen bu yöntem, kardiyologlar ve kalp ekibinin birlikte vereceği kararlarla belirlenmektedir.

Yeni Nesil TAVI Kapakları ve Avantajları

Uzm. Dr. Ersan Oflar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kullanılan yeni nesil TAVI kapakları sayesinde işlemlerin daha başarılı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtmektedir. Bu kapaklar, hekimlere daha doğru hizalama imkanı sağlarken hastaların kalıcı pil ihtiyacını azaltabilir ve uzun vadeli başarı için önemli bir rol oynayabilir.

TAVI İşlemlerinde Uzmanlık ve Deneyim

TAVI işlemlerinin yılda 100 vakaya kadar yapıldığı ve deneyimin artmasıyla başarı oranlarının yükseldiği bilinmektedir. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Ekibi, her hafta bir ya da iki hastaya TAVI uyguladıklarını ve hastaların tedavi süreçlerinin oldukça başarılı geçtiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.