Tekirdağ’da Yeşilay Yarışması: Sağlıklı Nesil İçin Farkındalık Ödülleri

Tekirdağ’da Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Tekirdağ’da düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” temalı yarışmada başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, Yeşilay önemli bir rol üstlendi. Törende, telefon bağımlılığı konusu da gündeme geldi.

Ödül töreni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadele konusundaki çalışmaların önemine dikkat çekti. “Sağlıklı nesiller yetiştirmek, bağımlılıkla etkin bir şekilde mücadele etmek için çaba harcamalıyız” diyen Soykırlı, öğrencilerin bu yarışmada kazandığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer ise, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele alanındaki değerli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Telefon bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan Koçer, bağımlılıkla mücadele konusunun günümüzde daha da önem kazandığını söyledi.

Koçer, gençlere örnek olunması gerektiğini vurgulayarak, “Ailemizle iletişim kurmamızı engelleyen telefon bağımlılığına dikkat etmeliyiz. Gençlere karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız” dedi. Ayrıca, bu tür yarışmaların öğrencilerde farkındalık oluşturduğunu belirterek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra tören sona erdi. – TEKİRDAĞ


Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.