Konkordatolar ilk 5 ayda yüzde 97 arttı: En riskli sektör tekstil oldu

İşletmelerin Konkordato Talepleri Artıyor

Finansman sıkıntıları nedeniyle işletmelerin konkordato taleplerinde önemli bir artış yaşanıyor. Mahkemeler tarafından verilen konkordato geçici mühlet kararı sayısı, geçen yıla göre %97 artarak 967’ye yükseldi. Özellikle tekstil sektörü, en riskli sektör olarak öne çıkıyor.

2025 yılında finansman krizinin derinleşmesiyle birlikte konkordato talepleri artmaya devam ediyor. Konkordatotakip.com’un Basın İlan Kurumu verilerine göre, mayıs ayında mahkemeler tarafından konkordato geçici mühlet kararı verilen dosya sayısı 185’e ulaştı. Ocak-Mayıs döneminde ise geçici mühlet kararı sayısı bir önceki yıla göre %97 artarak 967’ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl toplamda 1723 konkordato geçici mühlet kararı verilmişti ve bu yılın da rekor kırması bekleniyor.

Mayıs ayı verilerine göre, konkordato kesin mühlet kararı verilen dosya sayısı 164, reddi kararı verilen dosya sayısı 129 oldu. Aynı ayda iflas kararı alan dosya sayısı 24 iken tasdik kararı alan dosya sayısı 6 olarak kaydedildi. Ocak-Mayıs döneminde kesin mühlet kararı alan dosya sayısı %242 artarak 690’a, reddi kararı alan dosya sayısı ise %98 artarak 462’ye yükseldi. İflas kararı alan dosya sayısı ise %75 artışla 77’yi buldu. Textil sektörü, en riskli sektör olmaya devam ederken, yılın ilk beş ayında 71 tekstil dosyasına geçici mühlet kararı verildi.

Related Posts

Üretici ile market arasındaki makas açıldı: Aradaki fark yüzde 600’ü buldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziranda markette 38 ürünün 26’sında fiyat artışı, 12’sinde ise fiyat azalışı görüldüğünü bildirdi. Haziranda üretici ve market arasındaki fiyat farkının yüzde 600 ile en fazla karpuzda görüldü

Demir çeliğin öncü markasından kötü haber! Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Sıddık Kardeşler Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, hakkında İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçici mühlet kararı verdi. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞUNDAN BİRİYDİ 1967 yılında Karabük’te …

Türkiye’nin dev şirketi milyarlarca liraya satışa çıktı

TMSF, geçtiğimiz aylarda düzenlenen ihale ile 8,1 milyar TL’ye sattığı Bellona Mobilya’nın ardından İstiklal Mobilya’nın satışı için de ihale ilanı yayınladı. Şirket için belirlenen muhammen bedel 12,5 milyar TL olurken, ihale tarihi 30 Eylül 2025 olarak açıklandı.

Spot piyasada elektrik fiyatları (30 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 12,5 artarak 2 milyar 76 milyon 680 bin 476 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 21.00’de …

Yoksa Çin’in BYD’si sıkıntıda mı?

Yıllardır Çin’in en büyük otomobil üreticisinin büyümesi neredeyse durdurulamazdı. BYD, 2024’te 4,27 milyondan fazla araç satarak, önemli yıllık büyümeyle dünyanın altıncı büyük otomobil üreticisi oldu. Ancak 2025’e kadar 5,5 milyon araçlık iddialı …

QNB hisse geri alımında mola verdi

Katar Ulusal Bankası (QNB) hisse geri alım programını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, Katar Finans Piyasaları Düzenleme Kurumu’nun (QFMA) ilgili mevzuatına uygun olarak, 25 Haziran 2025 ile 9 Temmuz 2025 …