İngiltere’deki skandaldan şimdi de intihar çıktı

İngiltere’de Postane Skandalı: Binlerce Çalışan Haksız Yere Mahkum Edildi

İngiltere’de 1999-2015 yılları arasında yaşanan postane skandalıyla ilgili yapılan kamu soruşturması, ciddi sonuçlara işaret ediyor. Postane skandalı, hatalı yazılım nedeniyle yaklaşık bin postane çalışanının haksız yere mahkum edilmesine neden oldu. Salı günü açıklanan soruşturma bulgularına göre, en az 13 kişinin yaşamına son verdiği, 53 kişinin intihar düşüncesi taşıdığı belirlendi. Ayrıca, birçok çalışanın ciddi şekilde hastalandığı vurgulandı; bu olay ülke tarihindeki en büyük adalet skandallarından biri olarak kabul ediliyor.

Soruşturma Başkanı Wyn Williams, devlete ait postanenin yöneticilerinin, Japon Fujitsu şirketi tarafından sağlanan bilgisayar sisteminin hatalı olduğunu bildiklerine ya da bilmeleri gerektiğine inandığını ifade etti. Ancak, kamuoyuna sistemin hatasız olduğu şeklinde yanlış bilgi verildiğine dikkat çekti. Williams, raporunun ilk cildinde mağdurlar için adil ve tam tazminatın sağlanması gerektiğini vurgulayarak, binlerce kişinin ciddi mali kayıplar yaşadığını belirtti.

İntihar eden ya da başka şekilde olumsuz etkilenen kişilerin hikayelerini detaylandıran rapor, önemli bilgiler içeriyor. Postane Müdürü Martin Griffiths’un 2013 yılında intihar etmesi gibi dramatik olaylar, soruşturmanın derinliklerine ışık tutuyor. İngiltere Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds, raporun mağdur alt postane müdürleri ve aileleri için adil tazminat sağlanması adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

Soruşturma kapsamında 226 duruşma gerçekleştirilirken, 298 tanık sorgulandı. Postanenin rolüne ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerin yer alacağı ikinci cilt raporunun da yakında yayımlanması bekleniyor.

Related Posts

Yeni rapor şoke etti: Terör örgütleri yapay zeka ile büyüyor

Terörle mücadele kurumları, dijital araçların radikal örgütlerce kullanılmasını yıllardır engellemeye çalışıyor. Ancak bu çaba, her yeni teknolojide daha da zorlaşıyor. Son dönemde özellikle IŞİD ve benzeri oluşumlar, yapay zekayı propaganda yayma …

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Grok’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin “Eğer bir yapay zeka paylaşımını bulunduran, barındıran bir yer sağlayıcı varsa, X platformu, YouTube ve diğer platformlar var, bunlar bu içeriği barındırıyorsa, bunun yapay zekadan geldiği şeklinde kanuni muafiyet söz konusu olmaz.” dedi.

Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de 1977 yılında askeri cunta tarafından kaçırılan bebek 48 yıl sonra DNA sonucu ailesini buldu.

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.

FETÖ elebaşı Gülen’in öldüğü resmi olarak tescillendi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim 2024’te ABD’de öldüğü, ABD’den Türk makamlarına iletilen belgeyle tescillendi.

Mansur Yavaş, ‘Ankara’ya operasyon olacak mı?’ sorularına ateş püskürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanması; Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye ev hapsi verilmesi ve SÖZCÜ TV’nin karartma uygulanmasına tepki gösterdi.