Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama

Ardahan’da Şap Hastalığına Karşı Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor

Ardahan, Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son dönemde ülkemizde görülen SAT-1 tipi şap hastalığının yayılımını engellemek amacıyla, Ardahan ilinde veteriner ekipleri son derece önemli bir görev üstleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama ve kimliklendirme işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şap hastalığının yayılımını engellemek adına veteriner ekipleri, yaylalardan köylere, belde ve mezralara kadar uzanan geniş bir alanda aşılama çalışmalarını sürdürüyor.

Zorlu hava koşullarına rağmen görevlerini başarıyla yerine getiren ekipler, yaklaşık 340 bin büyükbaş ve 170 bin küçükbaş hayvana ulaşarak sürü bağışıklığını sağlamaya odaklanıyor.

Hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğu Ardahan’da, Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de saha çalışmalarını bizzat denetliyor.

Son olarak, Artvin sınırındaki Ardıçdere Yaylası’nda gerçekleştirilen aşı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Müdür Cineviz, hastalıkla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Türkiye’de 60 yıl aradan sonra tekrar görülen SAT-1 tipi şap hastalığıyla ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Cineviz, “Şu anda ülke genelinde ciddi bir salgınla karşı karşıyayız. Ardahan’da da hastalığın yayılmasını önlemek adına gerekli çalışmaları titizlikle yürütüyoruz.” açıklamasında bulundu.

İl genelinde aldıkları kararlar doğrultusunda karantina uygulamalarına başladıklarını belirten Cineviz, aynı zamanda Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen SAT-1 aşılarını temin ettiklerini ifade etti.

Sahada yapılan çalışmaların yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını kaydeden Cineviz, “Hedefimiz, tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını tamamlamak. Bu doğrultuda gece gündüz demeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ardahan’ın Samanbeyli köyünde hayvancılık yapan İrfan Avşar da yürütülen çalışmalardan oldukça memnun olduklarını dile getirerek, veteriner hekimlerin yanı sıra kendilerinin de hayvanların sağlığı için üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Related Posts

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

Yatırım Dolandırıcılığına 38 Gözaltı

Aydın merkezli 11 ilde dolandırıcılık yapan 38 kişi gözaltına alındı, mağdurların kaybı 2.5 milyar lira.

Pazaryeri Belediyesi’nden Yangın Mağdurlarına Destek

Pazaryeri Belediyesi, yangından etkilenen çiftçiden 20 ton karpuz alarak halka ücretsiz dağıttı.

Yangından Zarar Gören Çiftçilere Destek

Kocaeli Büyükşehir, yangınlarda zarar gören çiftçilere gübre ve tohum desteği sağlayacak.

Battalgazi Belediyesi’nin Güneş Enerji Santrali Faaliyete Geçti

Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde kurduğu 970 kW kapasiteli Güneş Enerji Santrali ile enerji maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi hedefliyor. 30 milyon TL’lik yatırım, tamamen hibe desteğiyle gerçekleştirildi ve belediye, enerji ihtiyacının büyük kısmını kendi üretimiyle karşılayacak.

Bakanlıktan 240 milyon liralık destek: Teşvik başvuru tarihleri belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin kalkınma hamleleri kapsamında önemli bir adımı daha duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı resmen başlatıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, başvurular yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden belirlenen tarihler arasında yapılabilecek. İşte teşvik başvuru tarihleri ve şartları.