Alzheimer ve Parkinson hastalığında 50 yıldır kullanılan bir ilaçtı: Nasıl tedavi ettiği ilk defa ortaya kondu

Prof. Dr. Şahin’den Nörodejeneratif Hastalıklarla İlgili Önemli Açıklamalar

Prof. Dr. Şahin, nörodejeneratif hastalıkların, hücrelerde proteinin yanlış katlanması ve birikmesi sonucu ortaya çıktığını belirtti. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların temel nedenlerini araştıran Şahin, yaptığı 10 yıllık çalışmanın sonucunda etkili bir tedavi yöntemi geliştirdiklerini açıkladı.

Prof. Dr. Şahin, nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde kullanılan geleneksel ilaçlardan birinin yeni keşfedilen etki mekanizmasına dayanan yenilikçi bir yöntem geliştirdiklerini belirtti. Bu keşfin, Parkinson başta olmak üzere birçok hastalığın tedavi sürecini değiştirebileceğini söyleyen Şahin, tedaviye başlangıçtan etkinliğe kadar birçok süreci iyileştireceğini vurguladı.

Mental Hastalıklarda da Umut Verici Sonuçlar

Araştırmalarının sadece nörodejeneratif hastalıklarla sınırlı kalmadığını belirten Şahin, buluşlarının depresyon, şizofreni ve diğer mental hastalıkların tedavisinde de etkili olabileceğini ifade etti. Daha önce araştırılmamış alanlarda da büyük etki sağlayabileceğini düşündüklerini belirten Şahin, bu mekanizmayla yapılacak klinik deneylerin planlandığını söyledi.

Tüm Vücut Sağlığına Olumlu Etkiler

Şahin, proteinin bozulmasının sadece Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların değil, kanser ve diyabet gibi diğer hastalıkların da temelinde olduğunu belirterek, geliştirdikleri yöntemin bu süreci kolaylaştırdığını ve birçok hastalığın önlenebileceğini söyledi. Yıllardır kullanılan bir ilacın sistemi etkin bir şekilde çalıştırdığını gözlemlediklerini belirten Şahin, bu keşfin dünya genelinde birçok hastalığın tedavisinde faydalı olabileceğine inanıyor.

Prof. Dr. Şahin’in araştırması, Nature grubuna bağlı saygın dergilerden biri olan “Scientific Reports” dergisinde yayınlandı. Bu önemli buluşun, birçok hastalığın tedavisinde yeni bir dönem açması bekleniyor.

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.