Askeri cunta tarafından kaçırılmıştı! 48 yıl sonra DNA testiyle bulundu

Arjantin’de Askeri Diktatörlük Döneminde Kaybolan Bebek, 48 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu

Arjantin’de 1976-1983 yılları arasında hüküm süren askeri cunta döneminde annesinden doğar doğmaz zorla alınarak başka bir aileye verilen bir bebek, 48 yıl sonra DNA testi sonucu gerçek ailesine kavuştu.

BBC’nin aktardığı habere göre, kimliği güvenlik nedeniyle açıklanmayan adam, Plaza de Mayo Büyükanneleri adlı insan hakları örgütü tarafından tespit edilen 140. kişi olarak belirlendi. “Torun 140” olarak bilinen adamın, Arjantin’in Bahía Blanca şehrinde yaşayan siyasi aktivist bir çiftin çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Annesi Graciela Romero, esirken doğum yaptıktan hemen sonra bebeği alınmıştı. O dönemde bir yaşında olan kardeşi Adriana Metz ise önce komşuları tarafından bakıldı, daha sonra büyükanne ve büyükbabasına teslim edildi.

İsimsiz Bir İhbarın Ardından Ailesiyle Buluştu

Yıllardır kayıp olan kardeşini arayan Adriana Metz, geçen hafta kardeşiyle ilk kez telefonda görüştüğünü söyledi. Plaza de Mayo Büyükanneleri grubunun desteğiyle bu sürecin ilerlediğini belirten Metz, isimsiz bir ihbar sonucu iletişime geçildiğini ve Conadi aracılığıyla DNA testi yapıldığını açıkladı.

DNA Testi Sonucunda Gerçek Ailesi Ortaya Çıktı

Yapılan DNA testi sonucunda, adamın 1977 yılında kaçırılan bebek olduğu kesinleşti. Adriana Metz, düzenlenen basın toplantısında duygularını paylaşırken, anne, baba ve büyükannesinin fotoğraflarını gösterdi. Kardeşinin gerçek ailesini bilmeksizin büyütüldüğünü ve tek çocuk olarak yetiştirildiğini dile getirdi.

Arjantin’de askeri cunta döneminde yaklaşık 500 bebeğin ailesinden ayrıldığı tahmin ediliyor. Bu kayıp bebekleri bulma ve ailelerine kavuşturma çalışmaları hala devam etmektedir.

Related Posts

Yeni rapor şoke etti: Terör örgütleri yapay zeka ile büyüyor

Terörle mücadele kurumları, dijital araçların radikal örgütlerce kullanılmasını yıllardır engellemeye çalışıyor. Ancak bu çaba, her yeni teknolojide daha da zorlaşıyor. Son dönemde özellikle IŞİD ve benzeri oluşumlar, yapay zekayı propaganda yayma …

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Grok’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması “Grok” programıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin “Eğer bir yapay zeka paylaşımını bulunduran, barındıran bir yer sağlayıcı varsa, X platformu, YouTube ve diğer platformlar var, bunlar bu içeriği barındırıyorsa, bunun yapay zekadan geldiği şeklinde kanuni muafiyet söz konusu olmaz.” dedi.

İngiltere’deki skandaldan şimdi de intihar çıktı

İngiltere’de 1999-2015 yılları arasında hatalı yazılım nedeniyle yaklaşık bin postane çalışanın haksız yere mahkum edildiği postane skandalına ilişkin bir kamu soruşturmasının ilk bulguları Salı günü açıklandı. Buna göre, postane skandalı nedeniyle …

Kartalkaya faciasında sorumluluk üstlenen yok! Otel müdürü ‘resepsiyonistim’ dedi

Grand Kartal Otel’de çıkan yangına ilişkin tutuklanan otel müdürü tutuklu sanık Zeki Yılmaz, “Her ne kadar bana müdürlük unvanı verseler de benim yaptığım iş resepsiyon görevi oldu. Bordrosunda resepsiyonist görevlisi yazan bir çalışanım, otelde hiçbir şekilde yetkim yoktur. Otel aile otelidir, kararları kendileri alır ve kendileri kontrol eder. Otelle alakalı ne gerekiyorsa kendileri belirler. Kendisine koltuk bile aldıramayan müdür mü olur?” dedi.

FETÖ elebaşı Gülen’in öldüğü resmi olarak tescillendi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim 2024’te ABD’de öldüğü, ABD’den Türk makamlarına iletilen belgeyle tescillendi.

Mansur Yavaş, ‘Ankara’ya operasyon olacak mı?’ sorularına ateş püskürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanması; Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye ev hapsi verilmesi ve SÖZCÜ TV’nin karartma uygulanmasına tepki gösterdi.