CHP’nin Beyazıt mitinginde görünen kulede yanan ışığın anlamı ne?

Beyazıt Kulesi: İstanbul’un Simgelerinden Bir Tanesi

İstanbul’un tarihi Beyazıt Meydanı’nda yer alan ve şehrin simgelerinden biri haline gelen Beyazıt Kulesi, CHP’nin mitinginde görünen ve ışık saçan bir yapıdır. 1749 yılında şehirdeki yangınları gözlemlemek ve kontrol altına almak amacıyla inşa edilen bu kule, günümüzde ise hava durumu tahminlerini renkleriyle halka duyurmaktadır.

Beyazıt Kulesi, İstanbul’un tarihi yarımadasında önemli bir konuma sahip olan bir yapıdır. İlk olarak 1749 yılında ahşap olarak inşa edilen kule, maalesef 1756 yılındaki Cibali yangınında yıkılmıştır. Ancak 1826 yılında tekrar inşa edilen kule, aynı yıl içerisinde yeniçeri ayaklanmasında zarar görmüştür. Son olarak, 1828 yılında Sultan II. Mahmud’un emriyle mimar Senekerim Balyan tarafından kâgir olarak yeniden inşa edilmiştir.

Related Posts

TBMM tatil tarihi 2025 | Meclis ne zaman kapanacak, Türkiye Büyük Millet Meclis tatile girdi mi?

TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın son günlerine girildi. Gündeme ilişkin önemli kararların alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına devam ederken, Meclis ne zaman kapanacak? sorusu da kamuoyunun gündemine geldi. TBMM yeni haftada yoğun mesaisini sürdürecek. Meclis Genel Kurulu’nda 112 Acil Çağrı Merkezine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Son olarak TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklikler Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 9 maddesi daha kabul edildi. Peki, TBMM ne zaman tatile giriyor 2025? Türkiye Büyük Millet Meclis tatile girdi mi? İşte, Meclis tatil tarihi ve ayrıntılı bilgiler.

Köy kahvehanelerinde akademik seminerler

Bartın Üniversitesi (BARÜ), sel ve kuraklık riski taşıyan kırsal bölgelerde afet bilincini artırmak amacıyla köy kahvehanelerinde halkla buluşarak seminerler düzenliyor. 

HIDIRELLEZ BEREKET RİTÜELİ 2025 || Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellez’de bereket için ne yapılır?

Hıdırellez bereket ritüeli, merakla beklenen günün gelmesiyle araştırılan konulardan biri. Halk arasında yaygın olan inanca göre darda kalan kişilere yardım ve kılavuzluk eden, bolluk ve bereket getiren Hızır Peygamber ile suların koruyucusu İlyas Peygamber, her yıl bir defa buluşuyor. Baharın müjdecisi olarak da kabul edilen Hıdırellez günü diler ve dua etmek isteyenler, bazı ritüelleri de yerine getirecek. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Hıdırellez bereket (para) kesesi. Peki Hıdırellez bereket kesesi nasıl yapılır, ne konur? Hıdırellezde bereket için ne yapılır? İşte Hıdırellez bereket kesesi yapımı…

Üniversiteden dolandırıcılığa karşı bilinçlendirme hamlesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi “Kırsalda Kalkınma İçin Anahtar: Dijital Finansal Okuryazarlık Yetkinliklerinin Artırılması” projesi kapsamında, Tokat il genelinde ve kırsal bölgelerde vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler veriyor.

23 Nisan’da Minik Eller Zeytin Fidanı Dikti

Minik eller 23 Nisan için zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu BALIKESİR – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu …

Sivas’ta Çocuk Nüfusu 2024’te Düşüş Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ilişkin “İstatistiklerle Çocuk” çalışmasının sonuçlarını yayımladı. Verilere göre Sivas’ta 2023 yılında 151 bin 173 olan çocuk nüfus sayısı 2024’te 145 bin 613’e geriledi. 2024 yılı Adrese Dayalı Nüfus …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir