Grok hakkında erişim engeli kararı

T24, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Yapay Zekâ Sistemi Grok’un Erişim Engeline Alındığını Bildirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu X’in entegre ettiği yapay zekâ uygulaması Grok hakkında erişim engeli kararı aldı. Grok’un, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk ve diğer birçok isim hakkında hakaret içeren ifadeler kullanması nedeniyle soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Grok’a erişim engeli kararı verildiğini duyurdu.

Grok, Türkiye’de Erişime Engellenen İlk Yapay Zekâ Aracı

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Grok’un Türkiye’de erişime engellenen ilk yapay zekâ aracı olduğunu açıkladı. Dernek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine Grok’a erişim engeli getirildiğini belirtti. Böylece Grok, Türkiye’de erişime engellenen ilk yapay zekâ aracı oldu.

Related Posts

Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Sosyal medya platformu X’in yapay zeka uygulaması Grok, dün akşam AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da aralarında bulunduğu çok sayıda isme yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yaptı. Yurttaşlar Grok’a ne olduğunu merak etti. Peki, Grok neden herkese hakaret ediyor?

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Bowers & Wilkins, Pi6 ve Pi8 modellerini duyurdu

Bowers & Wilkins, Pi6 ve Pi8 true wireless kulaklıklarını geliştirirken üç yıl boyunca yüzlerce prototip üzerinde çalıştı. Kulak anatomisi üzerine yapılan araştırmalar, cinsiyet ve etnik kökenin boyutlara etkisinin olmadığını ortaya koydu. Bu …

Google Android ayarlarında yeni dönem

Google, Android 16 QPR1 beta güncellemesiyle Pixel cihazlara özel olarak Android System Intelligence ayarlarını baştan sona yeniledi. Material 3 Expressive tasarımı, Now Playing, At a Glance, Live Translate, Apps in Search ve Live Captions gibi …

Samsung’un üçe katlanabilen telefonun nasıl görüneceği ortaya çıktı

Samsung’un üzerinde çalıştığı üçe katlanabilen akıllı telefonu tanıtımdan önce ortaya çıktı.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.