Pogba’nın Filistin sessizliği

Odatv-Özel

İsrail-Filistin olaylarında her daim Filistin’in yanında yer alan ve bu konuda paylaşımlar yapan Paul Pogba’nın, son gelişmelerle ilgili sessizliği dikkat çekti.

Pogba, İsrail-Filistin savaşıyla ilgili olarak 2021 yılında bir video paylaşmış ve Filistin halkına destek vermiştir. Videoyu paylaşırken şu mesajı yazmıştır: “Filistinli kardeşlerim ve kız kardeşlerim için dua ediyorum. Bu zulmün son bulmasını diliyorum.” demişti.

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United’ta forma giydiği 2021 yılında Paul Pogba ve Amad Diallo, Fulham maçının ardından Filistin bayrağı açmıştı.

Ayrıca Pogba, maçın ardından Instagram hesabından, “Filistin için dua edin” notuyla ve Filistin bayrağı taşırken çekilen fotoğrafını paylaşarak, “Dünyamızı güvende ve şiddetten uzak tutalım.” diye yazmıştı.

İsrail, saldırı hazırlığında olduğunu söylediği İslami Cihad Örgütü’nün saldırı hazırlandığını gerekçe göstererek geçen hafta Gazze’ye saldırı başlatmıştı. Saldırı sonrasında Filistin tarafından İsrail yönüne bir dizi roket atılmıştı. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda aralarında 14 çocuk ve 4 kadının bulunduğu 44 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail tarafındaysa herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Bunun üzerine Paul Pogba, saldırı sonucunda hayatını kaybeden bazı çocukların fotoğrafını “Allah’ım Gazze halkını koru” notuyla paylaşmıştı.

FUTBOLDAN MEN EDİLDİ

Serie A devi Juventus’un yıldız orta saha oyuncusu Paul Pogba, doping kullandığı suçlamasıyla geçici süreyle futboldan men edilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir