‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ Yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından imzalanan genelge ile 81 il valiliğine gönderilen yeni düzenleme sayesinde kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Sağlık hizmetleriyle ilgili gelen şikayetler hızla değerlendirilecek ve bakanlığa bağlı hastanelerdeki Hasta Hakları Birimleri daha aktif hale getirilecek. Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) ile ilgili olarak, riskli durumlar birim amirleri tarafından incelenecek ve gerekli önlemler hemen alınacak.


Şikayetler Hızla Çözüme Kavuşturulacak

2024 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesini referans alan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi, vatandaş odaklı bir anlayışı benimseyerek sağlık hizmetleriyle ilgili teknik ve idari konulardaki aksaklıkları hızla çözme hedefi taşıyor. Hasta hakları birimlerine iletilen şikayetlerin çözümü için gerekli tedbirler alınacak ve riskli durumlar ivedilikle ele alınacak.


Dijital Denetim Ön Planda

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, REDES’in hayata geçirilmesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Dijital denetimle olası risklerin önceden önüne geçilerek denetim süreçlerinin hızlandırılması sağlanıyor. REDES eğitim faaliyetleriyle bu alandaki farkındalık artırılıyor ve olası risklere karşı caydırıcılık sağlanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Kuruluşlarında Denetimler Hızlandı

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler sonucunda ocak ve nisan aylarında gerçekleştirilen teftiş seferberlikleri kapsamında 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlık hizmeti kalitesi artırıldı.

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.