Yapay Kalp Destek Cihazıyla Yaşayan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

İzmir’de Yapay Kalp Destek Cihazı Kullanan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

21 yaşındaki Zeynep Altun, 13 yıl boyunca İzmir’de yapay kalp destek cihazıyla yaşadıktan sonra sonunda kalp nakli sayesinde yeni bir hayata başladı. Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Altun’a 7 yaşındayken kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve 2012 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde yapay kalp destek cihazı takıldı.

Uzun süre organ nakli listesinde olan Altun, yeni kalbine kavuşma umudunu resimlerle ifade etti. En sonunda, 3 Nisan’da hastanede tedavi gördüğü odasında uygun kalbin bulunduğunu öğrendi ve 8 saatlik bir nakil ameliyatı geçirdi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Altun, ailesiyle beraber yeni kalbiyle 21. yaş gününü kutladı. EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki ekip, genç kıza başarılı bir kalp nakli gerçekleştirdi.

Zeynep Altun, uzun yıllar boyunca yapay kalp destek cihazının zorluklarını yaşadığını ancak umutsuzluğa asla kapılmadığını belirtti. Yeni kalbine alışmaya çalışırken daha özgür bir yaşam sürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Altun, kalp nakli bekleyen diğer hastalara umut olmayı ve organ bağışı yapmayı ciddi şekilde teşvik etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibini başarılı operasyonlarından dolayı tebrik ederek, Zeynep Altun’un artık yeni kalbiyle sağlıklı bir hayata devam edeceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilmek üzere ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayımlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle; kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verilebilir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

Antidepresan İlaçları Ne İşe Yarar?

Antidepresan ilaçları ne işe yarar?  Türkiye’de artık şeker gibi tüketilen antidepresan ilaçları neden kullanılır? 

Hekime ‘Hasta gelmedi’ cezası: Hasta yoksa, maaş kesintisi var

Yurttaşların 6 ayda bir Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) başvurmaması nedeniyle aile hekimlerinin maaşlarında kesinti yapılmasına tepki gösteren Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Sekreteri Dr. Gökhan Erdoğan “Sağlık hizmeti almak üzere ASM’lere başvuru yapmayan vatandaşlar nedeniyle hekimin maaşının kesildiği başka bir ülke yoktur” açıklamasında bulundu.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Akciğer kanseri neden hâlâ bu kadar ölümcül?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, akciğer kanserinin her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açtığını belirterek erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Şen, özellikle sigara içenlerin düzenli akciğer kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini vurguladı.